hörn

Elprisguiden.se
- din guide till bättre elpriser

Elprisguiden är en oberoende och privat finansierad hemsida för jämförelse av elpriser.

Priserna samlas in automatiskt och uppdateras dagligen veckodagar. Besökarna kan söka efter bolag eller bästa pris med många olika sökalternativ. Just nu finns cirka  600 elavtal med på Elprisguiden. Elpriserna är sorterade efter typ och kan listas efter pris eller elbolag.

Bakom Elprisguiden står Magnus Askaner, som har flera års erfarenhet av elmarknaden, bland annat som redaktör för branschtidningen ERA.

Elprisguiden gör sitt bästa för att uppdatera priser och villkor. Kontrollera dock alltid priser och villkor med leverantören innan köpbeslut. Eftersom Elprisguiden samlar in priserna på egen hand betyder det att de är uppdaterade och aktuella.

Elprisguiden lagrar tillfälligt personliga data för statistik för att ge bättre service och för att räkna ut bästa pris. Det går att stänga av funktionen cookies i din webbläsare om så önskas.

Elprisguiden tillåter reklam från elbolag. Det förhållandet påverkar inte kvaliteten på den informationen du som användare får. Du kan lita på Elprisguiden.

Fasta priser räknas ut efter bindningstid, månads- eller årsavgifter, elcertifikatsavgift, baspris, elskatt och moms. Slutresultatet presenteras i form av en årskostnad för jämförelsens skull. Det gäller även för priser med kortare bindningstid än ett år.

Rörliga priser beräknas efter spotpriset på elbörsen Nord Pool, närmare bestämt ett medelvärde av de fyra senaste veckornas medelvärde av spotpriset i prisområde Sverige i svenska kronor. Detta värde räknas upp för ett år framåt. Inga kompensationer eller omräkningsfaktorer ingår. Det är naturligtvis omöjligt att exakt bedöma framtida elpriser, varför prisjämförelser för rörligt pris i första hand bör göras med andra rörliga priser och inte med fasta elavtal.

Kontakta Elprisguiden

Elrådgivare: Magnus Askaner
Adress:
Elprisguiden
Box 6179
102 33 STOCKHOLM
Telefon: 08-55 11 88 62
E-post: guidenatelprisguiden.se

 

 
hörn